Kosovo

View listings

Realigro.com.hr je prva tražilica širom svijeta za promet nekretninama pomoću koje možete, bilo gdje u svijetu, pregledavati popise stambenih nekretnina za prodaju Kosovo

Nekretnina na prodaju na Kosovu

Danas želimo anlyze situaciju o investitorima koji žele kupiti nekretninu za prodaju na Kosovu. U posljednjem dokumentu Svjetske banke o Kosovu ističe pozitivne gospodarske izglede za rast, potkrijepljene povećanjem potrošnje i investicija, uključujući one u energetskom sektoru i drugima koji će se ostvariti davanjem novog financiranja od strane donatora.

Unatoč pozitivnom mišljenju, Svjetska banka naglašava potrebu stabilnog političkog okruženja i boljih uvjeta za tvrtke za produktivna ulaganja

Sektori koji privlače najveće izravne inozemne investicije su nekretnine s 27,9 milijuna eura, jer na Kosovu postoje mnoge nekretnine, trgovina s 8,1 milijuna eura, financijske usluge s 7,8 milijuna eura i izgradnju s 3 milijuna eura.

Sa svojih deset godina, Kosovo je najmlađa europska zemlja: dobila je neovisnost od Srbije 2008. godine, 17. veljače, prije deset godina, nakon posljednjeg sukoba u zemljama bivše Jugoslavije.

Kosovo se nalazi između Srbije, Crne Gore, Albanije i Makedonije. To je najmlađa zemlja u Europi također za prosječnu dob svojih stanovnika: 53% stanovništva je ispod 25 godina; prosječna starost u Prištini, glavnom gradu, je 28 godina. Šest zvijezda koje vidite na njegovoj zastavi predstavljaju šest etničkih skupina koje ga nastanjuju: Albanci (oni su više od 90% stanovništva), Srbi, Turci, Gorani, Romi i bosanski Muslimani.

To je dobro mjesto za odlučivanje o kupnji nekretnine na prodaju na Kosovu, ali samo na razmišljanje o budućem trenutku.

Iako je u posljednjih deset godina prosječni gospodarski rast iznosio 4%, Kosovo ostaje jedna od najsiromašnijih zemalja u Europi, s stopom nezaposlenosti od 30% do 50% među mladima, najvišima na kontinentu. Također moramo zadržati da prosječna mjesečna plaća iznosi samo 360 eura, pa ako želite kupiti nekretninu na prodaju na Kosovu, morate pričekati stranog investitora koji bi mogao kupiti vašu imovinu.

Karta, kretanje cijena i statistike

Povezano Nekretnine

Cod. 37116

Prodaja Poljoprivredno zemljište, Kosovo, Pristina, Pristina, Vrnica

814,308.00HRK
Prodaja
Poljoprivredno zemljište

30000 m²
Prodajem polje pokraj Sitnice povoljno, sprej za navodnjavanje na polju.
Cod. 33343

Prodaja Zgrada, Kosovo, Pristina, Gjilan, Medlin olbrajt

37,014,000.00HRK
Prodaja
Zgrada

750 m²
Zgrada (750m2) nalazi se u samom središtu Gnjilane (Kosovo) na raskrižju dviju glavnih ulica: Bulevar Medllin Ollbrajt (Madeleine Albright) i ulica Id...
Cod. 27297

Prodaja Poljoprivredno zemljište, Kosovo, Pristina, Pristina, Pristina

Reserved negotiation
Prodaja
Poljoprivredno zemljište

2000 m²
Zemljište za prodaju
Cod. 37390

Prodaja Nekretnine za razvoj, Kosovo, Drenas, Drenas, E Re

518,196.00HRK
Prodaja
Nekretnine za razvoj

1000 m²
Građevinsko zemljište za prodaju.
UNAVAILABLE
Karta, kretanje cijena i statistike
  1. Postavke

    Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

    Postavite sada Ne prikazuj ponovo
BB